Днес, 14 ноември 2022 г., Районната прокуратура в Стара Загора се

...
Днес, 14 ноември 2022 г., Районната прокуратура в Стара Загора се
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка за пътната безопасност в Бузовград

Днес, 14 ноември 2022 година, Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и разпореди инспекция за съблюдаване на пътната сигурност в казанлъшкото село Бузовград. Тя се прави по реда на надзора за правда, отбрана на публичния интерес и правата на жителите. Причината е н астъпилото на 11 ноември 2022 година , при което лидер е управлявал автомобил след приложимост на алкохол и наркотични субстанции и е блъснал и ранил 14-годишно момче, оповестиха от държавното обвиняване.

Припомняме, че инцидентът провокира неодобрение у локалните поданици, които излязоха на митинги. Те показаха терзание за сигурността на децата си след случая с потърпевшото е дал инструкции инспекцията да се извърши от полицейски чиновници при Районно управление-Казанлък и длъжностни лица от администрацията на община Казанлък, избрани със заповед на кмета и членове на локалната Комисия по сигурност на придвижването по пътищата.
 Втори ден Бузовград на митинг поради тежката злополука с дете
Втори ден Бузовград на митинг поради тежката злополука с дете

Местните упорстват за повече улично осветяване, видеокамери и рационално шофиране на пътя

В хода на инспекцията трябва да се изследва пътното положение в обитаемото място и дали е належащо да се подхващат ограничения по смяна на регулирането на придвижването, да се изследва и проучва нуждата от спомагателни пешеходни пътеки тук-там, представляващи нараснала заплаха, създаване на кръгово кръстовище в центъра на селото, слагане на изкуствени трудности по пътното платно, с които наложително да се лимитира скоростта, да се ревизира и съществуването на улично осветяване и дали то се включва навреме при понижаване на дневната светлина, да се проучва нуждата Министерство на вътрешните работи да ускори контролът по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата в това обитаемо място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР